Красимир Петров, Пирин Благоевград
Снимка: facebook.com/OfkPirinEoodBlagoevgrad

Красимир Петров е новият треньор на Пирин Благоевград

Красимир Петров е новият треньор на Пирин Благоевград. Специалистът беше официално представен на пресконференция днес на стадион „Христо Ботев“. Назначението му идва само четири дни преди 41-я му рожден. За последно той води ЦСКА 1948 в елита на България. Преди това той работи в школата на Левски. Негов помощник остава Васил Петров. Друг помощник треньор ще бъде Манол Занев, който до момента работеше в школата на клуба.

„Искам да благодаря на Краси Петров, че се съгласи да поеме отбора. Знае нашите виждания. Той е наясно, че имаме сплав от опитни и млади футболисти. Искаме да правим млади играчи. С Дяков сме обединени в каузата да работим повече с български футболисти. Той е млад треньор, който има съвременни виждания, нови методики. Краси ще бъде полезен. На футболния терен ще говорим повече“, каза президентът на тима Станислав Манолев.

„Не съм се колебал и за секунда, когато получих показана от Манолев и Дяков да поема отбора. Това е клуб с история и е изключителна чест да съм треньор на този отбор. С отбора не съм се запознал. След като съм се съгласил за мен не е проблем, че не съм водил подготовка. Наясно съм в какво състояние се намира отборът. Колегите са си свършили добре работата. От тук нататък поемам аз нещата. Аз съм си поставил цели да виждам Пирин, който не се страхува от никой. Пирин, който играе гордо и със самочувствие. Искам да виждам Пирин, който да пълни трибуните на стадиона“, каза Красимир Петров.

„Ще участвам в селекцията, ще вземаме заедно решенията. Моите препоръки и това какви точно футболисти искам, за да можем да изповядваме футбола, който ще наложа. Със сигурност ще искаме, ако може да вземем 1-2 попълнения преди старта на шампионата. Имаме набелязани имена“, допълни Красимир Петров.

Целите са ясни: Да се залага на момчета от школата

„Краси Петров е треньорът, когото търсихме. Имахме критерии и той идеално се вписа в тях. Обръщението на феновете няма нищо общо с това. Преговаряхме с няколко човека. Мерихме пет пъти преди да режем. Спряхме се на човек, който заслужава да получи този шанс. Поставили сме цели и те са прости – Пирин да играе добър футбол, да се залага на български футболисти и да се дава шанс на момчета от школата. За съжаление последния ден се получи напрежение. Събрали сме се честни хора и всичко е на масата. Спекулациите не трябва да се приемат за верни. Ние сме решили това с много разум и сме преценили, че той ще свърши работата, която трябва. Феновете на Пирин не са 30 човека, които скандират. Има малки деца, дядовци. Пирин трябва да се подкрепя като отбор. Не се подкрепя Петър, Тодор или Гошо, подкрепя се Пирин“, заяви техническият директор Светослав Дяков.

- реклама -