сн. БГНЕС

Красимир Каракачанов: Не одобрявам някой да използва служебното си положение, за да се ваксинира

„Не одобрявам, ако някой, без значение какъв е той, дали обикновен общински съветник някъде в държавата, или висш чиновник, министър или депутат, използва служебното си положение, за да се ваксинира преди другите.“ Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка със скандала с ваксинираните общински съветници в Сандански.

Според информацията, която имал общинските съветници от Сандански не са се прередили, а са били търсени, за да бъдат ваксинирани.

„Нали се сещате, че можех да се ваксинирам едва ли не като един от първите, защото Военна академия е най-напред. Не съм го направил, а си чакам реда, когато дойде лятото или есента на тази година. Както знаете и вие, но не знам защо не се съобразявате с това, има проверка от страна на министъра на здравеопазването, за да се установи как се е случило това. Ако се установи, че общински съветник или общински съветници са използвали служебното си положение, за да се прередят и възползват, това трябва да бъде наказано и санкционирано по най-строгия начин“, подчерта Каракачанов.

По думите му е видно, че редът за ваксинация е нарушен, но е важно да се установи защо. Каракачанов поиска проверката да се изчака.
- реклама -