Красимир Каракачанов влиза в президентската битка с вице от Атака

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и депутатът от „Атака“ Явор Нотев ще участват като кандидат-президентска двойка на предстоящите избори за държавен глава.

Днес Патриотичния фронт и хората на Сидеров дадоха благословията си, след като двамата политици бяха издигнати от непартиен Инициативен комитет.

„Амбицията ми е проста и ясна – да дадем алтернатива на всички онези хора, които ни окуражаваха през последните две години и нас от Патриотичния фронт и „Атака“ да намерим силите да се обединим и ние го направихме“, заяви кандидат-президента Красимир Каракачанов.

Явор Нотев, който освен депутат е и действащ адвокат обяви, че приема номинацията с надежда, че това ще е стъпка към обединението на националистите и патриотите. Години наред партията му „Атака“ бе във война с НФСБ, която е част от коалицията на Патриотичния фронт. Едва наскоро Валери Симеонов, който е кум на Волен Сидеров си протегнаха ръце.

За пръв път Волен няма да играе за президент

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров очевидно вече няма апетити за президентския пост, след като за пръв път от излизането си на политическата сцена той няма да се кандидатира за държавен глава.

Волен Сидеров: „Аз се радвам, че след няколко месеца разговори моите усилия имат успех и благодаря на г-н Симеонов и г-н Каракачанов, че проявиха разбиране за идеята да се окрупни пространството на патриотичния вот. В противен случай отивахме наникъде”

Сидеров намекна, че се надява подобна коалиционна формула между патриоти и националисти да действа и на парламентарните избори.

Валери Симеонов пък смята, че обединените дава големи шансове на патриотите да постигнат успех на тези избори. Той бе категоричен, че не му се е налагало да потиска егото си, за да се съгласи на коалицията, защото по думите му „бил опериран от това чувство по рождение“.

 

- реклама -