Каракачанов Войводиново цигани позиция одобрение партии концепция роми интеграция

Красимир Каракачанов: Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно

„Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно. Внесох Концепцията в МС и ще настоявам тя да се приеме“. Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов.

Тя идва като поредно действие във връзка с Концепция за промени в политиката за интеграция на ромския етнос в Република България и мерките за реализацията им. Тя стана известна като Концепция срещу циганизацията. Припомняме, че още през месец февруари Каракачанов представи за обществено обсъждане документа, а през месец април Концепцията беше представена и за разглеждане от отделните министерства.

Концепцията предстои да бъде вкарана официално в дневния ред на правителството.

„Няма повече време за отлагане, прекалено дълъг стана списъкът с убийства, побоища и насилие, извършвани от представители на циганския етнос над хората в страната. Само за последните два месеца станахме свидетели на поредица от криминални деяния, които нагнетяват нетърпимост и страх в обществото. А ситуацията в с. Розино, където и циганите искат изселването на циганска фамилия, която тероризира цялото село, е достатъчно показателна, че има нужда не от последващи действия на полицията, а от превантивни мерки от страна на държавата“, се казва още в позицията на вицепремиера.

Да се спират помощи, когато децата не ходят на училище, да се губи правото за социални придобивки при отказ от преквалификация и започване на работа, да се премахнат незаконните гета, да се прекрати престъпната практика деца да раждат деца, да се полага обществено полезен труд. Това са част от ключовите моменти от Концепцията.

- реклама -