Красимир Каракачанов, ВМРО, НАТО учения Черно море Радев Янев

Красимир Каракачанов: Разговори за министерски кресла не са водени

Разговори за министерски кресла не са водени

Много е рано да се говори за каквото и да било участие във властта, за нас е по-важно да договорим политиката на следващото правителство. Това кази лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по bTV.

По думите му, за да стигнат до разговора за министерство, трябва да минат през разговора за програмата и ангажиментите пред българското общество и да има национално съгласие по основните приоритети. В момента било по-важно да се уточни каква ще е политиката на следващото правителство.

„Има много въпроси, които от дълги години не се решават и за нас е важно най-накрая да започне тяхното решаване. Примерно проблемът с бедността. България е с най-ниските пенсии, най-ниските заплати в цяла Европа. В Европа – не Европейския съюз. По-ниски заплати и пенсии дори от Албания. Албания, за която разказахме вицове – за албанския реотан, за албанската подводница. Помните ги тези неща. В момента пенсията в Албания е 175 евро, в България е 68 евро.

И мога да изредя още 20 неща, т.е. ние искаме да говорим по темите, които са важни и трябва да се решават. И ако намерим разбирателство по тези въпроси, чак тогава идва ред на персоналните въпроси – за участие в правителството, кои ресори, кои хора и тн. Но това е последната една трета от разговора“, категоричен е Каракачанов.

- реклама -