Каракачанов, ВМРО, патриотични формации, избори, обединение

Красимир Каракачанов предложи на лидерите на патриотичните формации да се оттеглят от листите за предстоящите избори

Предлагам на моите колеги от „Атака“, „Воля“, НФСБ, ние, лидерите, да направим крачка встрани и да не участваме в листите, защото лидерите са виновни за неуспеха на последните избори.

Така ще дадем възможност на българския патриот отново да се обнови, защото в бъдещия парламент няма да бъде по-леко, отколкото в този.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му така ще покажат, че целта им не е да станат министри, вождове или да бъдат в парламента, а да служат на отечеството.

„2016 г., когато патриотичните организации бяха обединени, те взеха близо 600 000 гласа. След това на парламентарните избори близо 320 000 гласа. Проблемът за разединението е в лидерите на тези формации“, аргументира се лидерът на ВМРО.

Каракачанов предложи диалог на патриотичните формации по няколко теми и приоритети. ВМРО ще търси коалиция на патриотичните сили, основаваща се на ясни принципи, а не на просто механично обединение на гласове, подчерта Каракачанов.

„Първото условие е да спрем с тези фили и фоби. Оттук произтича логиката, че България има нужда от обединение. Разделение, омраза, противопоставяне вече 32 години. 32 години ние сме шампиони по това да се мразим. В България се оказа, че има повече антикомунисти, отколкото в окупираната от танкове Източна Европа. 32 г. нацията беше разделяна, някой печелеше от това, но кой губеше? Българското общество. От 9 млн. нация през 1990 г., преброяването сега ще покаже, че сме под 7 млн. души“, коментира Каракачанов.

Той отново призова за национално обединение. Като втори проблем, Каракачанов посочи демографската криза у нас. Той отново обърна и внимание на опитите да се налага джендър идеологията, а част от т.нар. нови партии в парламента, са твърди поддръжници на тази идеология.

Лидерът на ВМРО допълни, че в геополитически план не трябва да се правят компромиси с интересите на България.

По думите му партията може да намери обединение с другите патриотични организации и по темата за Конституцията. „Конституцията трябва да се промени в няколко направления – засилване на правомощията на президента, намаляване на броя на депутатите, право на гражданите да отзовават своите народни представители, финансова децентрализация на общините и засилване на регионалното самоуправление“, обясни Каракачанов.

„Пред нас отново стоят избори. ВМРО като най-голямата патриотична политическа формация – това го показаха избирателите, не нашите твърдения, в тези избори има няколко варианта. Единият вариант е да се явим самостоятелно.

Ние сме готови да повторим това, което направихме като кампания. Ние в нашата история няма от какво да се срамуваме, а също и от нашето поведение в досегашното управление няма от какво да се срамуваме. Можем да кажем, че си свършихме работата – и в парламента, и в Министерството на отбраната.

Вторият вариант е да тръгнем да правим гювеч между партии, които имат някакви гласове, надявайки се, че ще вземем повече гласове и ще направим по-добър резултат. Лично за нас това е неприемлив вариант. Третият – най-близък до нашето съзнание, вариант, е вариантът да се търси обединение на патриотичния вот и обединение с подобни политически формации, които споделят нашата ценностна система по отношение на патриотизма, семейните ценности, на визията ни за бъдещето на България.

„Валери и Волен си казаха тежки думи през последните години, но накрая въпросът е простичък: „Кое е по-важно? Личната обида или каузата“, обясни лидерът на ВМРО и допълни, че председателите на другите две партии вече веднъж са показали, че могат да си говорят.

„Някой трябва да предложи стъпка за обединение и аз го правя“, каза още той.

По думите му партия КОД на Петър Москов също е сред формациите, на които подава ръка.

- реклама -