Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов: Ние ги дърпаме за ръката, те ни забиват нож в гърба

Македонските правителства не са нормални правителства – те не създаваха условия за нормално развитие на своите граждани. Поради тази причина една част от българите в Македония си взимат българско гражданство. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в „Тази събота и неделя“ по БТВ.

Вицепремиерът е категоричен, че Скопие няма желание да реши спорните двустранни въпроси.

Ние какво искаме, ние искаме една държава, която чука на вратата на Европа – даже ние я дърпаме за ръката да я вкараме в Европа, тази държава поне да се държи уважително.

ЕС има едно много ясно правило, което касае всички, включително България – не може да влезеш в ЕС, ако не си решил спорните двустранни въпроси. Скопие няма желание да ги реши. Те смятат, че могат да хитруват, както досега. България да ги подкрепя, а те за благодарност да ни забиват ножа в гърба и да ни злепоставят, коментира още Каракачанов по темата.

ВМРО не е певческо дружество и не е позволявало на никой да го мачка – с тези думи Каракачанов коментира протеста и провокацията пред централата на партията в София от изминалата седмица.

По думите на Каракачанов в момента, в който хората искат да нахлуят в сградата на ВМРО, има детски ансамбъл, който репетира.

В правителството няма разнобой, а по-скоро нюанси – по-голямата част смятат, че мерките все още не трябва да се затягат, другата част смятат, че трябва да се затегнат, коментира вицепремиерът по повод действията за справяне с коронакризата и ограничаването на заразата.

- реклама -