Красен Кралев – специален гост на 14-тия ученически турнир по бадминтон „Златно перце“

Спортният министър Красен Кралев беше специален гост на 14-то издание на ученическия турнир по бадминтон „Златно перце“. В състезанието участват 220 ученици между 1-ви и 7-ми клас от 48 столични училища.

“Изключително съм щастлив, че съм с Вас за поредна година. 14-ото издание на най-популярния детски турнир по бадминтон „Златно перце“ се провежда благодарение на Българската федерация по бадминтон. Те превърнаха спорта в един от най-популярните и бързо развиващи се в България, за което искам да благодаря на президента г-н Златев”, заяви Кралев, като добави, че една от най-чудесните програми на ММС „Децата и бадминтона“ за трета година обхвана вече 1200 деца от 35 клуба.

Това е показателно, че федерацията се справя добре със средствата отпуснати от министерството, коментира той.

Отборите победители са възпитаници на 69 СУ “Димитър Маринов” при момичетата и Частно Средно Езиково Училище при момчетата. По време на турнира присъстваха още Александър Малинов, член на УС на Българска федерация по бадминтон и председател на Victory Badminton Club, Линда Зайчири, Иван Русев, Гергин Недялков, Илиян Стойнов, Димитър Янакиев и др.

- реклама -