сн. БГНЕС

Красен Кралев: Премиерът не може да притежава акции

„Това е несериозно отношение към съдбата на един голям клуб.“

Това заяви спортният министър Красен Кралев, който излезе от заседанието на Министерския съвет, където го чакаше Сашо Диков с акциите на „Левски“. 

„И то не от страна на правителството. Всички много добре знаете, че премиерът не може да притежава акции и това показва целта на тази кампания“, посочи още той.

„Надявам се акциите да бъдат прехвърлени към привържениците на отбора“, заяви още Кралев.

Събитията не са предизвикани от държавата, а от собствениците на Левски, заяви министър Кралев. Това е опит за политизиране на ситуацията, каза още той.

Премиерът никога не се е крил.

Това посочи от своя страна началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова, която категорично отказа да бъде куриер. Начинът, по който това нещо се случва е обиден, унизителен и не е сериозно, посочи още тя.

Премиерът отказва да приеме тези акции – нито като физическо, нито като юридическо лице, уточни тя.

По-рано днес стана ясно, че журналистът Сашо Диков внася акциите на Левски в Министерски съвет. Той заяви, че документите са му връчени рано тази сутрин пред „Александър Невски“. Вчера Васил Божков му се е обадил от Дубай с молбата да предаде акциите в Министерския съвет. В тази папка са документите от т.нар джиросване на акциите – Христо Йовов, Спас Русев и накрая Георги Попов, който е близък съдружник на Божков. Сега Попов от своя страна прехвърля акциите на Бойко Борисов, който обаче отказва да ги вземе. Кралев е категоричен, че няма как министър-председател да стане собственик на спортен клуб и това е несериозно. „След това какво ще реши Божков си е негов проблем“, каза Диков.

- реклама -