Красен Кралев, европейско по футбол, стадиони

Красен Кралев: Европейски първенство на Балканите е по-възможно

По-възможният вариант е приемане на европейско първенство.

Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по бТВ.

За световно първенство трябва да имаш 60 стадиона, за европейско – 10, коментира той ситуацията с кандидатурата на България за участие европейското първенство по футбол. Ще настоявам да направим два стадиона от 30 хиляди места и един от 40 хиляди, което е по силите ни, каза Кралев. Одобрени са Плавдив, Бургас и Варна. Във Варна ще трябват най-малко пари, каза Кралев.

„Още кандидатура няма, но за първи път се подписва официален документ, който изразява намеренията на четирите държави да кандидатстват заедно за домакинство на европейско и световно. Ние сме наясно с всички предизвикателства. Има работа, която трябва да свършим. Министрите въобще не хвърчат във въздуха и да се занимават с утопични проекти“, каза Кралев.

„Позицията, която аз защитавам, искаме максимално най-бързо ние да предложим, да вземем решение, е кандидатстване само за европейско първенство. Параметрите, на които ние отговаряме като изисквания на УЕФА и ФИФА, в ситуация на европейско първенство много по-лесно можем да се справим, по силите ни е“, коментира още той.

Подготвили сме софтуер за лицево разпознаване, към която проявяват интерес и от МВР, предназначен е за борба с футболното хулиганство, заяви още Кралев. Имам големи очаквания и към закона за хулиганството. Полицията трябва да има водеща позиция при охраняването на футболните срещи, каза още той.

Надявам се, че ЦСКА има възможност да строи на сегашния терен на стадиона им и това трябва да се дискутира със столична община. Трудност има да бъде изграден паркинг до стадиона им, но проблемът е решим, коментира министърът.

Няма как общината да раздава жилища, коментира казуса с европейския шампион по вдигане на щанги Божидар Андреев, който живее в жилище от 27 кв. м. Предизборната ситуация мутира скандала с апартаментите, има повсеместна дискредитация на политици.

На обвиненията на Методи Андреев, че е пропуснал да декларира имоти, Кралев обясни, че е декларирал всичко, което има на излизане и при влизане във властта.

По-нататък по закон декларира, ако има промяна. През 2005 г. купува парцел в Драгалевци със стара постройка в него, през 2014 г. декларира този имот. Не съм продавал гараж, както пише в медиите, заяви още той.

- реклама -