Красен Кралев даде старт на Варна като Европейски град на спорта 2019

„За нас ще бъде огромна чест Олимпийската квалификация по волейбол да я дадем именно тук пред варненска публика“. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Днес той даде официален старт на Варна като Европейски град на спорта 2019.

Квалификацията ще се проведе между 9 и 11 август в Двореца на културата и спорта.

„Това е изключително важно събитие, защото така имаме възможност да се опитаме да се преборим с един от най-силните отбори – Бразилия. Нееднократно сме ги побеждавали тук, на варненска територия. Аз съм доволен, защото квалификацията я взехме на много прилична цена. Преди година бяха обявени минималните цени, от които щеше да започва наддаването за олимпийска квалификация. Те бяха 500 000 долара, ние успяхме да вземем квалификация за 250 000 долара“, посочи министър Кралев.

14 милиона лева за строителство на нова спортна инфраструктура, дава община Варна.

 „Във Варна има 275 клуба и над 30 000 картотекирани състезатели с голяма и богата спортна история. Един от градовете, които имат най-голям опит за организиране на домакинства от най-висок ранг“, посочи Кралев.

Предстоят и домакинства на Волейболна лига на нациите, Европейско първенство по хандбал за девойки. В района се провежда и Европейското първенство за девойки по футбол, както и станалият вече традиционен лекоатлетически маратон Варна, плувния маратон Варна-Галата, Световна купа по гимнастика.

- реклама -