Красен Кралев, политика, комунистите, председател

Красен Кралев: COVID и вода, отровена с амониев азот има за всички!

Остър коментар за актуалната ситуация в страната направи бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев от профила си във Фейсбук. Той направи аналогия между екологичната катастрофа, която предизвика потъналият кораб „Вера Су“ заради бездействието на служебния кабинет на Румен Радев и здравната катастрофа заради лошото управление на пандемията.

Ето какво написа Кралев в социалната мрежа:

„След умишленото бездействие на правителството корабът “Vera Su” предизвика екологична катастрофа. Товарът е мокър и бавно, но сигурно трови морската вода край “Яйлата”. В същото време „Морска администрация“ не знае за завишените три пъти над нормата стойности на амониев азот от 0.147 мг/л, които данни подадоха по-рано от МОСВ.

Управляващите тъпо и безучастно наблюдават драмата, която ще има жестоки последствия за природата и хората. Ако това се беше случило, докато Бойко Борисов управлява държавата, щеше да бъде създаден кризисен щаб в първия ден, да бъдат изпратени поне 4-5 министри и още толкова кметове на мястото на катастрофата. Отговорният премиер щеше да им нареди да не се прибират, докато не решат проблема.

Вместо да реагират адекватно на кризите, министрите на Радев ровят като кокошки в кашоните по ведомствата, за да намерят някой и друг компромат и да обезпечат преизбирането на вожда си на президентския пост. Дори участват в улични сбивания. България има изключително сериозни проблеми, на които никой не обръща внимание.

Не само че няма пилот в самолета, няма и капитан на кораба.

COVID и вода, отровена с амониев азот има за всички!“

- реклама -