Как кралското семейство ще празнува Коледа и защо Мегън изпадна в затруднение

Тази Коледа за първи път годеницата на принц Хари ще посрещне Рождество Христово в кралския дворец Сандрингам Хаус – резиденцията кралица Елизабет в Норфолк – Източна Англия

Какво да очаква красивата американска актриса Мегън Маркъл, на която й предстои да прекара празниците в компанията на високопоставените особи?

Всъщност за празника си има етикет, който задължително се спазва. Тържествата започват на Бъдни вечер.

Членовете на семейството се събират в Бялата зала на двореца, където си разменят подаръци и украсяват шестметровата коледна елха.

След това пият чай с традицинните сладки. След чая гостите се прибират, за да сменят своите тоалети преди официалната вечеря. Всеки от тях е взел богат набор от празнични одежди, за да не му се налага да повтаря.

Празникът продължава до късно. А на сутринта всеки от фамилията открива коледен чорап с плодове и лакомства в ъгъла на своето легло.

На този ден всички посещават църквата за рождественската служба и присъстват на задължителната реч на кралицата.

А на обяд им сервират традиционната пуйка. След обяда всички заедно гледат телевизия и се разхождат.

Според историка Кейт Уилямс тази церемония продължава повече от половин век.

Но какво да подари Мегън на кралицата, която си има всичко???

Членовете на семейството знаят, че Елизабет предпочита практичните и скъпи подаръци. Миналата година Кейт Мидълтън изненадала кралицата с … ястие – традиционен индийски сос по рецепта на нейната баба. Доста се притеснила, когато видяла бюдото на празничната трапеза.

За Мегън ще има и други притеснения – тя все пак ще преживее най-необичайната Коледа в живота си. На празничната трапеза ще бъде настанена далече от принц Хари. Разбира се, тя също ще получи подаръци. Празничните пакети са подредени на специално място, а на всеки от тях са написани инициалите на човека, за когото са предназначени.

В 22 часа кралицата ще съобщи, че отива да разхожда кучето си и жените ще напуснат залата. А мъжете ще останат, за да се почерпят с партвайн и бренди.

- реклама -