метро

Кралицата наградила приемно семейство, отгледало заподозряния за бомбата в лондонското метро

18-годишният младеж, който бе задържан вчера от полицията в Лондон за петъчния взрив в метрото е отгледан от приемно семейство.

Точно преди 2 седмици той е бил арестуван на станцията „Парсънс Грийн“, в която избухна самоделната бомба.

Тийнейджърът живее в приемното семейство на Роналд и Пенелопе Джоунс, които през годините са подслонили в дома си 268 деца.

Възрастната двойка е наградена през 2009-та от Кралица Елизабет

Пени, която е на 71 и Рони на 88 са добре познати на съседите си в предградието Сънбъри, което вчера бе евакуирано заради подозрение за друго взривно устройство. Те се ползват с безупречна репутация в района заради факта, че от дълги години помагат на деца от проблемни семейства, които имат нужда от подслон.

„В момента в дома им има две момчета, които са чужденци. Едното е много тихо, но другото, което е на 18 години има ужасно поведение“, разказва пред „Дейли Мейл“ Серена Барбър, съседка на семейство Джоунс. По думите й преди 2 седмици той е бил арестуван на станция „Парсънс Грийн“.

„След това Пени ми сподели, че ще се наложи да спре да се грижи за него, защото й е невъзможно да се справи с момчето“, споделя още мисис Барбър.

Семейството започнало да прибира деца след като Пенелопе започнала работа в затвор за малолетни. Жената чувствала необходимост да помага на „изгубените души“. Най-малко 10 от децата, намерили подслон в дома на сем. Джоунс са били бежанци от Ирак, Сирия, Албания и Афганистан.

Вчера от домовете им в Сънбъри бяха евакуирани повече от 60 души

За сега полицията няма подозрения, че приемното семейство може да е замесено в атаката. По-рано днес от Скотланд Ярд съобщиха, че има втори задържан за атаката в метрото. „21-годишният мъж е задържан в западната част на Лондон в 23.50 часа местно време вчера. Той е отведен в полицейското управление в южен Лондон, където в момента се намира под стража“, се казва в изявлението на полицията.

- реклама -