Кралицата на сладкишите Анна Олсън в България! Защо избира кухнята пред политологията (СНИМКИ, ВИДЕО)

Тя е звездата на кулинарния ТВ канал Food Network с поредиците „Сладкарски изделия” и „Свежо”, тя е обичаната „кралица на сладкишите” в Канада.

Анна Олсън готви вкусно, лесно и красиво. С лекота може да направи класически мъфини и селски хляб до изтънчени суфлета и пайове.

Кралицата на сладкишите, както е известна Анна Олсън в кулинарните среди, с много търпение и такт може да превърне и най-несръчната домакиня в истински майстор на шоколада, тортите и вкусните кремове.

Великолепната сладкарка е родена в Атланта, САЩ. Детството ѝ обаче преминава в Торонто, тъй като родителите ѝ емигрират там, когато Анна е съвсем малка. Въпреки че се дипломира успешно в Кралския университет в Кингстън като социолог и политолог, Анна винаги е била силно привлечена от готварството.

Три години работи в банка, през уикенда готви по цял ден да се освободи от стреса и накрая разбира, че сърцето й е отдадено на сладкишите.

Записва се в Колежа на кулинарните изкуства в Денвър.

Към момента Анна Олсън е автор на седем бестселъра с кулинарна насоченост, като две от тези книги са написани с помощта на съпруга ѝ Майкъл, който също е изтъкнат готвач и кулинарен инструктор.

Става водещ на кулинарно предаване през 2002 година.

Първите й учители по телевизионно готварство са й казали да говори само с прилагателни, така че зрителите да усетят вкуса. Но…има и едно но, да не казва само вкусно!

Олсън е у нас със съпруга си.

Какво е опитала пръво от българската кухня- баницата.

Кралицата на сладкишите с ексклузивен уъркшоп показа на български любители на сладкишите как се правят маслени тарталети с орехи пекан и кленов сироп.

И накрая всички присъстващи изкараха мастер клас при Олсън по правенето на шоколадови сладки без брашно.
Суперлесно и супербързо изкушение на любителите на шоколада.
Анна съветва своите почитатели: Гответе с всичките си сетива! Въпреки че готви нечувано вкусно, е в перфектна форма, защото спортува. Готви и се забавлява.
- реклама -