Хари Кралица Елизабет Втора преговори оттегляне Мегън

Кралицата и принц Хари преговарят утре за бъдещето на херцозите на Съсекс

Кралицата и херцогът на Съсекс ще проведат разговори в Сандрингам в понеделник, за да обсъдят бъдещите роли на принц Хари и херцогинята на Съсекс.

Служители на двореца казаха пред BBC, че се очаква принцът на Уелс и херцогът на Кеймбридж да присъстват на срещата.

Хари и Меган обявиха, че планират да се оттеглят като висши членове на кралското семейство.

Прогнозите са, че на срещата няма да бъде постигнато окончателно споразумение.

Кралският кореспондент на BBC Джони Даймънд каза, че се надява разговорите да доведат до „следваща стъпка“ по пътя към дефиниране на новите отношения на двойката с Кралското семейство – в съответствие с желанието на кралицата да намери решение до дни.

Той добави, че все още има „огромни пречки“ за преодоляване в преговорите.

Събирането в понеделник в имението на кралицата в Норфолк е след поредица срещи и консултации след съобщението на двойката по-рано тази седмица.

В публикация на страницата им в Инстаграм, принц Хари и Меган заявиха, че възнамеряват да се оттеглят като висши членове на Кралското семейство и да работят, за да станат финансово независими.

Очаква се кралицата, принц Чарлз, Уилям и Хари да прегледат редица възможности за херцога и херцогинята на Съсекс, като вземат предвид плановете, очертани от принц Хари и Меган.

Ако споразумението бъде договорено през следващите дни, общото мнение е, че ще отнеме известно време за изпълнението му.

- реклама -