Кралица Елизабет II с телевизионна изява, часове преди излъчването на интервюто на Хари и Меган

Никога няма да разберем какво мисли Елизабет II за интервюто, което принц Хари и Меган Маркъл са дали на Опра Уинфри. Поне с думи, които идват директно от устата на кралицата. Но при липса на официални изявления винаги се осланяме на жестове, което е начинът, по който кралските особи се изразяват, когато нямат право да говорят. И според обявеното от Бъкингам, на кралицата изобщо не й харесва, че внукът и съпругата му ще разкажат живота си по телевизията, съобщава „Венити Феър“

Това е единственият начин да се обясни, че точно в деня, в който е предвидено излъчването на интервюто в САЩ – неделя, 7 март, Елизабет II е решила да ги контрира, като се обръща към нацията часове преди това в специална реч в чест на Деня на Общността, която ще бъде излъчена по телевизията във всички държави, които са част от този съюз.

Въпреки че самото гледане на кралицата по телевизията е събитие само по себе си, Бъкингам иска да се увери, че поводът е исторически, за да се противопостави на всеки скандал, който думите на херцозите на Съсекс могат да предизвикат. Поради тази причина, в допълнение към Елизабет II, в това специално послание ще се появят и останалите членове на кралското семейство, за да кажат няколко думи, като се започне от принц Чарлз и Камила и завърши с принц Уилям и Кейт Мидълтън. Всички звезди на монархията, невиждана досега в историята проява.

Въпреки че Денят на Общността е едно от първите официални събития, отбелязани в програмата на Елизабет II всяка година, това ще бъде първото, което ще бъде отбелязано с изказване по телевизията. Може би, за да се противодейства на социалните ограничения, които поради пандемията пречат на действия като миналата година да се провеждат с церемония в Уестминстърското абатство, на която, Хари и Кейт също присъстваха при последното си пътуване до Англия до момента.

Среща, на която вътрешното напрежение в семейството вече беше отбелязано, но изобщо не се предвиждаше, че само година по-късно херцозите на Съсекс и останалите кралски особи ще измерват популярността си с аудиторията и шума, който предизвикват в мрежите и медиите техните телевизионни изяви.

- реклама -