Елизабет, Коледа, слово

Кралица Елизабет II: Не сте сами! Дори и в най-тъмните нощи има надежда! – Видео

Много хора искат „за Коледа обикновена прегръдка или стискане на ръката“ – но „дори и в най-тъмните нощи има надежда в новата зора“.

Това заяви в традиционното си коледно слово кралица Елизабет II. 94-годишният монарх адмирира проявите на доброта, казвайки, че пандемията ни „сближи“, въпреки че причинява трудности.

Кралицата и нейният съпруг, херцогът на Единбург, празнуват празника отделно от семейството си тази година в замъка Уиндзор, предаде BBC.

Обикновено кралското семейство се събира в имението Сандрингам за Коледа, но поради ограничения на коронавируса е решено да се промени традицията.

Също така, както стана известно, кралицата няма да ходи на църковни служби, за да избегне тълпите.

„Забележително е, че една година, която държеше хората разделени, в много отношения ни сближи“, каза монархът в предаването, като добави, че Кралското семейство е „вдъхновено“ от хора, доброволци в техните общности.

„В Обединеното кралство и по света хората се справиха великолепно с предизвикателствата на годината и аз съм толкова горда и трогната от този тих, неукротим дух.“

По-специално благодаря за ролята, която изиграха нашите млади хора“, заяви Елизабет II.

„Разбира се, за мнозина това време на годината ще бъде тъжно- някои тъгуват за загубата на скъпи за тях хора, а на други ще липсват приятели и членове на семейството, отдалечени заради мерките за безопасност, когато всичко, което наистина искат за Коледа, е просто прегръдка или стискане на ръката „, добави тя.

„Ако сте сред тях, не сте сами и нека ви уверя вие сте в мислите и молитвите ми.“

Нейно величество произнесе речта си, облечена в лилава рокля на Angela Kelly.

До нея имаше трогателна снимка на съпруга й, херцогът на Единбург, и красиво блестящо коледно дърво.

Речта е записана предварително в Зелената стая за гости в замъка Уиндзор и винаги се излъчва по телевизията в 15:00 ч. британско време на Коледа.

- реклама -