кралица Елизабет ІІ, рожден ден, обръщение, принц Хари
Снимка: Фейсбук The Royal Family

Кралица Елизабет ІІ на рождения си ден: Благодарим на всички, които ни подкрепиха през изминалите дни

Кралица Елизабет II написа на рождения си ден благодарствени думи до всички хора, които изразиха подкрепата си през последните дни.

Най-дълго управлявалият британски монарх навърши 95 години днес, а преди по-малко от две седмици кралицата загуби съпруга си принц Филип.

„По случай 95-ия си рожден ден получих много съобщения с добри пожелания, които високо ценя“, написа кралицата.

„Като семейство сме в период на огромна тъга, но ни донесе утеха да видим и да чуем толкова много добри думи за съпруга ми – както от хора от Великобритания и британската общност, така и от целия свят.“„Семейството ми и аз искаме да благодарим на всички, които ни подкрепиха през изминалите дни“, написа още тя.

„Бяхме дълбоко трогнати и продължава да ни се напомня колко голямо влияние имаше принц Филип върху толкова много хора през живота си.“Това е първият рожден ден на кралицата от 73 години насам, който тя ще посрещне без съпруга си. Тя ѝ семейството ѝ ще останат в траур до петък, когато се навършват точно две седмици от смъртта на Филип.

Междувременно стана ясно, че принц Хари не е останал за рождения ден на баба си.

Той е бил сниман след кацането си в Лос Анджелис във вторник следобед. Така бе сложен край на догадките дали принцът ще удължи малко престоя си в Лондон, за да бъде близо до кралицата на нейния 95-и рожден ден, който е днес – 21 април. Хари бе във Великобритания за погребението на своя дядо принц Филип в събота, 17 април.

Вестник „Сън“, който публикува снимките от летището, уточнява, че принцът е летял с American Airlines и е кацнал в Лос Анджелис малко след 13:30 ч. местно време. Черният му автомобил е пристигнал в Монтесито, Санта Барбара, около 16:00 ч.

- реклама -