Кралев: В Италия ни дават за пример

Спортният министър Красен Кралев изрази задоволството си от рестарта на сезона. Кралев е радостен, че България е една от малкото страни, в които футболът се играе пред зрители по трибуните.

Ето какво написа министърът в акаунта си във Фейсбук:

 

„Така се прави

Вчера дадохме рестарт на сезона в efbet Лига. Шампионатът стартира с фенове по трибуните, след като по указание на премиера Борисов, Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта разрешиха да присъства публика, която да е изпълнила 30% от капацитета на съоръженията.

За разлика от други европейски страни, България позволи на привържениците да подкрепят своите любимци от трибуните.

Това бе забелязано и в Италия отделиха материали, за да покажат как страната ни поднови своето първенство. „Corriere dello Sport” и „Tuttosport” написаха: „България показа как може да има фенове по трибуните“. В материалите си италианските медии посочват пример от дербито между Левски и Лудогорец и показват снимков материал от срещата. На „VIVACOM Arena Георги Аспарухов“ имаше и поставени картонени фигури на фенове на „сините“.

„Привържениците спазваха предпазните мерки срещу коронавируса и се опитваха да има дистанция между тях от поне два метра“, написаха в Италия“.

- реклама -