Кралев след среща в МОК: България със сериозни шансове за домакинство на Зимните младежки олимпийски игри

Зимните младежки олимпийски игри

Българската кандидатура за домакинство на Зимните младежки олимпийски игри се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК. Мисията е възможна и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една успешна кандидатура на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024.

Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев след среща в Буенос Айрес с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Бюджетът за оперативните разходи за провеждането на Игрите възлиза между 30 и 40 милиона евро

Министър Кралев, президентът на БОК Стефка Костадинова и нейния заместник Любомир Ганев са провели едночасова среща с техническия екип на МОК, който ще ни консултира при подготвянето на кандидатурата на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024 г. След това Кралев и Стефка Костадинова са приети от президента на МОК Томас Бах, с когото продължили разговорите, започнати в София през септември.

Делегацията ни е провела и работна среща с ръководството на Международната федерация по ски (ФИС), на която са присъствали и членове на организационния комитет на Зимните младежки олимпийски игри през 2020, които ще се проведат в Лозана, Швейцария.