Зимните младежки олимпийски игри

Кралев след среща в МОК: България със сериозни шансове за домакинство на Зимните младежки олимпийски игри

Българската кандидатура за домакинство на Зимните младежки олимпийски игри се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК. Мисията е възможна и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една успешна кандидатура на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024.

Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев след среща в Буенос Айрес с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Бюджетът за оперативните разходи за провеждането на Игрите възлиза между 30 и 40 милиона евро

Министър Кралев, президентът на БОК Стефка Костадинова и нейния заместник Любомир Ганев са провели едночасова среща с техническия екип на МОК, който ще ни консултира при подготвянето на кандидатурата на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024 г. След това Кралев и Стефка Костадинова са приети от президента на МОК Томас Бах, с когото продължили разговорите, започнати в София през септември.

Делегацията ни е провела и работна среща с ръководството на Международната федерация по ски (ФИС), на която са присъствали и членове на организационния комитет на Зимните младежки олимпийски игри през 2020, които ще се проведат в Лозана, Швейцария.

 

- реклама -