Красен Кралев Нова ТВ

Кралев: Мениджъри се бъркат в националния отбор

Спортният министър Красен Кралев заяви, че от избора на състава на националния отбор по футбол става ясно, че има проблем с мениджърските интереси. Затова Кралев определи селекцията на Георги Дерменджиев като спорна. Думите на министъра бяха изречени пред bTV.

„Футболът ни от доста време се намира в незавидно състояние. От 2004 година не сме се класирали за голямо първенство – това е най-големият период, в който България отсъства от големи форум. Дълъг процес, който показва, че грешките са се допускали в много дълъг период“, каза Кралев.

„Ако говорим за последната година, мисля, че това не е реалното състояние на националния отбор. Не мога да бъда доволен от Георги Дерменджиев. Селекцията му е спорна, разбиранията му се разминават с тези на футболната общественост. В младежкия национален отбор има над 20 човека, които са готови за мъжкия футбол. Щом малка част от тях намират място в мъжкия отбор, това е показателно. Не съм съгласен, че резултатите отговарят на реалностите. По избора на състава се вижда, че има проблем с мениджърските интереси“, добави Кралев пред bTV.

- реклама -