федерацията Кралев

Кралев: Бадминтонът е спорт, който може да се практикува от цялото семейство

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на откриването и награди победителите във възрастова група 1-4 клас на 11-ия Ученически турнир по бадминтон „Златното перце” за купа София.

Състезанието, в което взеха участие над 200 деца от 1-ви до 7-ми клас се организира от Българска федерация по бадминтон в новата зала „Европа” и е под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

„Бадминтонът е един от най-бързо развиващите се спортове в България и ние сме една от водещите сили в Европа. Това е един изключително достъпен спорт, който може да се практикува от цялото семейство и да се развива както като масовост, така и да създава елитни състезатели. Благодаря на всички родители, които са насочили децата си към бадминтона. Не всяко дете ще стане професионален състезател, но всяко ще запази културата и възпитанието, които дава спортът”, каза при официалното откриване Кралев.

Изпълнителният директор на „ЕКОПАК България” Тодор Бургуджиев отбеляза, че основната цел на това състезание е да популяризира сред децата и техните семейства спорта, здравословния начин на живот и отговорното отношение към околната среда.

Президентът на Българската федерация по бадминтон Пюзант Касабян връчи на Красен Кралев и Тодор Бургуджиев по едно „Златно перце” в знак за благодарност за подкрепата, която оказват на неговия спорт.

Турнира уважи и участничката в Олимпийските игри в Рио де Жанейро Линда Зечири, която направи демонстрация за децата.

- реклама -