Крайности в мрежата! Блогър инсценира катастрофа с майка си заради лайкове

Китайският блогър Чао (Chao) инсценирал заедно с майка си пътно-транспортно произшествие в град Джънджоу, за да повиши своята популярност в местната социална мрежа Weibo.

Резултатът от този експеримент завършил с няколко дни престой в ареста.

В местната полиция е получена жалба във връзка с инцидента. В нея се казвало, че „онлайн знаменитост е планирала и заснела автомобилна катастрофа на улицата, което довело до сериозни затруднения за движението по пътищата”.

26-годишният Чао шофирал синьо „Ламборгини” и на кръстовището уж се сблъскал с електрически скутер, управляван о 55-годишна жена. Това била майката на блогъра.

Моментът на катастрофата е записан от приятел на Чао. Блогърът възнамерявал по такъв начин да привлече нови посетители на страницата си в социалната мрежа Weibo и да получи повече лайкове.

В резултат на катастрофата движението на автомобилния транспорт било затруднено за повече от 40 минути. Пешеходци също са снимали произшествието с телефоните си. От видеото се вижда как жената се движи по пътя, все едно, че е ранена при сблъсъка.

Блогърът, майка му и приятеля са осъдени на по пет денонощия арест и глоба в размер на 200 юана (около 25 евро) за нарушаване на обществения ред.

- реклама -