Край на зрелищната акция! Прибраха кметицата на Младост в ареста, вдигнаха и колата ѝ – Обобщение, снимки, видео

Десислава Иванчева арест подкуп кмет Младост
Кметът на столичния квартал Младост беше отведена в ареста.

Това стана след като Десислава Иванчева престоя на тротоара пред БСФС на ул. Гурко повече от пет часа.

Колата на Иванчева беше вдигната.

Акцията в община Младост продължава.

Припомняме, Десислава Иванчева беше арестувана днес при зрелищна акция на Специализираното звено за борба с корупцията и прокуратурата. Иванчева е задържана по досъдебно производство за корупция.

Източници, близки до разследването, твърдят, че става дума за 70 хил. евро, които били част от по-голяма сума – 250 хил. Парите, били подкуп за разрешение за строителство. В същото време от община Младост обявиха, че утре са предвиждали да изнесат данни за фрапиращи нарушения в столичния квартал. Според служители на общината, акцията е „постановка“, целяща предотвратяването на изнасянето на тази информация.

Според ПР-а на общината Петър Кърджилов акцията е активно мероприятие и става дума за „подхвърлени” доказателства. Не са ни разпитвали все още, засега ни ограничават движението и дори телефонните разговори, каза той пред медиите.

Задържана и зам.-кметицата на Младост Биляна Павлова, както и посредникът, който е носил парите.

Според ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев днешната акция е била подготвяна два месеца. Подробности за нея ще бъдат изнесени утре.

 

Иванчева застана начело на Младост след граждански протести срещу застрояването.

Управлението ѝ обаче беше белязано от скандали, като част от поддръжниците ѝ и „Нормална държава” на Георги Кадиев оттеглиха подкрепата си с мотива, че не е постигнала резултати. Преди да стане кмет, тя се е занимавала с международен автобусен транспорт и е била дистрибутор на козметика за коса.

Основната ѝ дейност като кмет е да ограничава издаването на разрешителни за строеж.