Край на комарите! Сложете това растение на прозореца си и ще видите истинска промяна

Край на комарите! Сложете това растение на прозореца си

и ще видите истинска промяна. В Африка проблемът е особено остър. Местните комари пренасят малария и много други опасни болести.

Изследванията показват, че това е най-добрият естествен репелент, който

предпазва от комари в къщата не по-лошо от химикалите.

Оказа се, че причината за нашествието на комарите е снежната зима и рязкото затопляне.

Скоростта на развитие на комарите зависи от температурата на водата. Във водата тези насекоми преминават целия си цикъл на развитие: от яйце до възрастен (imago). Следователно винаги има

повече комари в близост до езера, реки, потоци, блата или влажни зони.

В Африка проблемът е особено остър. Местните комари пренасят малария и много други опасни болести. Освен това през последните години има значително повече кръвосмучещи.

Учените се чудят какво да засадят близо до къщите, за да прогонят комарите.

Цитронелата се оказала животоспасяващо растение.

Изследователите засадили гъсти редици цитронела около студентските общежития в техния университет и след това тествали концентрацията на комари в жилищните райони. Проучването не казва как точно е изследван броят на комарите.

Учените обаче уверили, че има значително по-малко насекоми.

Цитронелата помага за намаляване на човешкия контакт с комари в жилищни райони. Наблюдавано е, че тези растения забавят размножаването на комарите и също така предотвратяват разпространението на малария сред местните жители.

Цитронелата е вид многогодишно тревисто растение, което расте в Азия.

Маслото, съдържащо се в това растение, излъчва аромат на лимон и ефективно отблъсква комарите. Цитронелата е слънцелюбиво растение. Необходими са шест или повече часа слънчева светлина, за да расте добре. Затова спокойно поставете цитронела на перваза на прозореца и

отворете прозореца – нито един комар няма да долети, пише Actualno.com,

- реклама -