Край на данъчната сага на Моуриньо…в Испания

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че случаят, при който бе обвинен в данъчни измами от Испанския съд е приключен. След кратко изслушване в съда в Мадрид, португалският специалист коментира пред местните медии, че заплатил определена сума, с която задълженията му към държавата са били изчистени.

„Напуснах Испания през 2013 с убеждението, че ситуацията около моите данъци е напълно изрядна. Няколко години по-късно бях информиран, че е започнало разследване и ми бе казано, че дължа определена сума за данъци. Нито отговорих, нито оспорих това. Платих сумата и подписах споразумение с държавата, че съм изплатил всичко дължимо и че случаят е приключен“, заяви Моуриньо.

БГНЕС припомня, че в средата на юни излезе информация, че прокуратурата в Мадрид подозира бившия наставник на Реал Мадрид в данъчни измами на стойност 3,3 милиона евро в периода между 2011 и 2012 година.

Съгласно информацията на държавната агенция, испанското ведомство е подало жалба в съда срещу Моуриньо по подозрения в две престъпления срещу държавната хазна, свързани с данъци. В прокуратурата считат, че заподозреният е укрил от испанските власти 1,6 милиона евро през 2011 година и 1,7 милиона евро година по-късно.

В края на 2016 година Footbal leaks съобщи, че португалецът е укрил данъци на стойност 12 милиона евро. Твърдеше се, че Кристиано Роналдо също в продължение на няколко години е ползвал услугите на офшорка на Вирджинските острови, чрез която е ощетил държавата с десетки милиони евро.

Преди да започне работа в Англия, от 2010 до 2013 Моуриньо бе начело на Реал, с който спечели първенството, Купата и Суперкупата на Испания. От 1996 до 2000 година португалецът пък бе помощник-треньор в тима на Барселона.

- реклама -