Евро 2016 сблъсъци

Край на алкохола около стадионите във Франция

Френските власти са дали нови правомощия на полицията да забрани алкохола около стадионите, съобщава The Local . От началото на Евро-201663 души са задържани заради насилие и различни хулигански прояви.

След кризисна среща в снощи, вътрешното министерство съобщи, че новите мерки се вземат цел да се попречи на „опасните“ футболни фенове да влизат на стадионите и ще бъдат взети още превантивни мерки за разделянето на различните групи запалянковци преди мачовете.

Министерството допълва, че ще бъде засилено и сътрудничеството с работещите във Франция чуждестранни полицейски служители за набелязване на проблемните лица.

150 руски запалянковци избегнаха ареста. Други десет фенове на Великобритания, Франция и Австрия ще се изправят на съд днес, съобщи прокурор от съда в Марсилия. Шестима британци, един австриец и трима френски запалянковци ще бъдат съдени за насилие.

Междувременно УЕФА предупреди Англия и Русия че може да бъдат извадени от турнира, в резултат на продължилите три дни сблъсъци в Марсилия между техните фенове.

- реклама -