Мигел Анхел Лопес
Снимка; twitter.com/supermanlopezn

Крадци задигнаха $800 000 от Мигел Анхел Лопес

Домът на колумбийския колоездач Мигел Ангел Лопес е бил нападнат и ограбен. При това той е бил вътре, когато крадците са нахлули. Това съобщи пресата в южноамериканската страна, цитирана от БТА.

Трима крадци са нахлули във фермата, в която живее Лопес в Песка в централната част на Колумбия. Те са го държали в плен в продължение на три часа. Апашите откраднали от дома му автомобил, мобилен телефон, както и голямо количество пари. Общата стойност на кражбата е над 800 000 долара, цитира полицията вестник „Ел Тиемпо“.

През този сезон Лопес се състезава за местния клуб Меделин, след като състезателната му кариера тръгна надолу през 2022 година. Тогава той беше освободен от състава на Астана Казакстан. Причината – операция „Ибекс“ около испанския доктор Маркос Майнар. Майнар беше арестуван през май миналата година по обвинения в трафик на наркотици, пране на пари и застрашаване на общественото здраве.

Тази година Лопес спечели осем от деветте етапа в Обиколката на Колумбия. През юли обаче Международният колоездачен съюз спря временно правата му. Причината – „използване и притежание на забранени субстанции в седмиците преди Обиколката на Италия през 2022 година“.

- реклама -