Чупо-Мотинг

Парижки крадци прибраха 500 000 евро от Чупо-Мотинг

Нападателят на ПСЖ Ерик-Максим Чупо-Мотинг остана с 500 000 евро по-малко. Това обявиха официално от парижката полиция във вторник.

Националът на Германия стана жертва на крадци за втори път в разстояние на месец. В началото на ноември обирджиите задигнаха вещи и бижута на стойност 600 000 евро. Сега той се е отървал по-леко – липсват му неща на стойност „само“ 500 000 евро. И двата обира са в апартамента му в западната част на столицата на Франция. Първият беше по-нагъл – докато той играеше за ПСЖ.

Чупо-Мотинг дойде в Париж през лятото

Нападателят дойде във Франция през лятото от изпадналия от елита Стоук Сити. В английския клуб той взимаше по 3,5 млн. евро на година и едва ли в ПСЖ получава по-малко. Той има 13 мача за столичани и вкара един гол.

Между двата обира в дома на Чупо-Мотинг крадците минаха през капитана на ПСЖ Тиаго Силва. 34-годишният бразилец се раздели с вещи на стойност 100 000 евро.

Преди около година пък пострада настоящият треньор на Арсенал Унай Емери. Тогава той работеше в Париж и също не бе пожален от крадците.

- реклама -