Ферари

Крадец офейка с Ферари за 2 млн. евро по време на тест драйв

Колекционер на коли използвал тест драйв, за да си тръгне с Ферари на стойност 2 милиона евро. Заподозреният е имал интерес да закупи скъпата кола, модел 288 GTO от 1985 г., съобщава полиция в германския град Дюселдорф.

Двамата с продавача се качили в колата за да изпробват. Докато търговеца излиза от колата за да се смени с предполагаемият купувач, той бързо натиска газта и изчезва.

От полицията казват, че „ретро автомобилът” на 43 хиляди км струва повече 2 милиона евро

От информацията за колата на сайта на продавача става ясно, че е принадлежала на бившия състезател от Формула 1 – Еди Ървайн, който се е състезавал за Ферари между 1996 и 1999 г.

За щастие на следователите тази отличителна кола в „росо корса” червено е привлякла доста внимание и е била намерена вчера вечерта от полицията, благодарение на свидетели.

Тя е била в гараж в квартал Гревенбройч, не далеч от центъра на Дюселдорф. Заподозреният обаче остава в неизвестност. От полицията разпространиха снимка на мъжа, който е разглеждал Ферарито пред кражбата.

Според запознати истинските купувачи на толкова рядък колекционерски модел веднага биха разпознали откраднатия автомобил, тъй като всички коли от този модел са добре познати.

- реклама -