КПКОНПИ публикува имуществените декларации на родни политици

От Антикорупционната комисия публикуваха декларациите на политици и висши чиновници.

В имотната декларация на президента Румен Радев за миналата година не се отчитат нови имотни придобивки. Той разполага със 7 хиляди лева в брой и отделно още над 135 хиляди в банка.

Няма промяна в имотното състояние и на бившия премиер Кирил Петков. Той има в брой 80 хиляди и отделно от това обявява влогове в различни валути на обща стойност 1 милион и 140 хиляди лева.

Сред вече бившите министри, с нов апартамент в Рим може да се похвали строителният – Гроздан Караджов. Имотът е купен през 2021 г. и е на стойност почти 1 милион лева. Той е купил и нова кола за над 150 хиляди.

Впечатление прави декларацията на бившия транспортен министър Николай Събев. През изминалата година той се е сдобил с 5 апартамента в Созопол, както и с 3 вили. Купил е и 2 парцела в София – всичко това на цена над 4 милиона лева. Сключил е и над 10 сделки за автомобили и мотоциклети.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не обявява нови имоти. Отчита, че има налични над 240 хиляди лева. Отделно от това той притежава над 220 хиляди в банка.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски обявява че ползва 12 имота под наем, както и 4 автомобила с договор. В брой има 1 милион и 400 хиляди лева, а в банка – над 3 милиона лева.

За втора поредна година лидерът на „Има такъв народ” Станислав Трифонов не подава задължителната имуществена декларация.

Всички декларации на политиците са достъпни на сайта на Антикорупционната комисия.

- реклама -
gerb – 728×90 – 2022