Коя е жената, изоставила бебето си в Петрич?

Полицията откри жената, за която се подозира, че е изоставила бебе на 7 дни в поликлиниката в Петрич. Това е 38-годишна жена от село Старчево. Тепърва обаче ще се установява дали тя е истинската майка на изоставеното бебе, съобщи NOVA.

Близките й твърдят, че тя само го е гледала за няколко часа и било на нейна приятелка, след което го била отвела в „Социално подпомагане“ в отдел „Закрила на детето“. Хората в село Старчево разказаха за 38-годишната Анна Азова, че е добра жена. Детето обаче се намира в добро здравословно състояние.

„Имаме едно бебенце в прекрасно здраве. Информацията, с която се разполага е оскъдна и тече разследване. Ние сме сезирали прокуратурата, за да се установи дали има престъпление и да се намери подходящо приемно семейство“, каза пред камерата на „Здравей, България“ директорът на дирекция „Социално подпомагане“ Елеонора Сливкова.

По думите ѝ с ДНК анализ може да се докаже дали Анна Азова е майка на детето. „В рамките на няколко дни ще се установи кои са родителите му и причините, довели до изоставянето на бебенцето. Важно е да видим дали ще се стигне до повдигнато обвинение, но за детето обаче е най-добре да бъде при родителите си“, каза още Сливкова.

- реклама -