Коя е любимата дъщеря на Ердоган

Сюмейе е най-малката дъщеря на турския президент и негова любимка. Тя се омъжи миналата година за Селчук Байрактар. Те се венчаха пред 6000 гости, сред които политическият елит на Турция и на много други държави.  Това бе най-голямата сватба на годината.

Сватбената церемония извърши кметът на Истанбул в най-големия културен дом в мегаполиса с капацитет 35 000 души.

 

 

Тя е общественик, завършила е магистратура в Лондон, има слабост към бънджи скоковете, харесва цигулките, тренирала е конен спорт.

Съпругът на Сюмейе Ердоган се казва Селджук Байрактар и е син на турския бизнесмен и собственик на компания за безпилотни самолети за армията Йоздемир Байрактар.

Скандални разкрития за Сюмейе

Медицинска сестра, пожелала да остане в анонимност, разкри пред „Iran Daily“, че Сюмейе Ердоган, дъщеря на турския премиер Реджеп Ердоган, оглавява тайна болница, в която лекува сирийски бунтовници, борещи се срещу властта на Асад.

Секретната сграда се намирала в югоизточния турски град Шанлъурфа.

34-годишнaта медицинска сестра заяви, че болницата осигурява медицински грижи за ранените, които са прехвърлени от Сирия.

Тя работела 7 седмици в болницата и станала свидетел как „почти всеки ден турски военни камиони ни докарваха десетки ранени бунтовници„. По време на престоя си там, видяла няколко пъти дъщерята на Ердоган.

Жената получавала щедра заплата от 7,500 долара. „Те обаче не знаеха, че аз съм алауитка*, защото заради Ердоган нашето малцинство е презирано…“ Тя предполага, че позицията на турското правителство за нейната вяра е причина за уволняването й от болницата по-късно.

След отстраняването си, сестрата живее в страх да не бъде арестувана от турската полиция и разузнавателните служби.

 

 

- реклама -