Котката Ахил вече предсказва кои ще са първите победители на Мондиал 2018

Официалният оракул на Мондиал 2018 – котката Ахил, предрече, че домакините от Русия ще победят Саудитска Арабия.

Първият мач на 21-вото световно първенство ще се проведе на стадион „Лужники“ на 14 юни, четвъртък, от 18:00 часа българско време.

В група А са още отборите на Египет и Уругвай, които ще се изправят един срещу друг в петък от 15:00 часа.

Преди дебютния мач на Мондиал 2018 между Русия и Саудитска Арабия 80 хилядите фенове по трибуните на „Лужники“ ще станат свидетели и на церемонията по откриването на Световното.

  Ахил живее в музея Ермитаж в Санкт Петербург и вече е истинска знаменитост

Ахил е една от 50-те котки, които пазят Ермитажа от гризачи. Бялата синеока животинка вече е предсказвала резултати от турнира за Купата на конфедерациите миналата година, като е избутвала лакомство към знаменцето на печелившия отбор.

Сега Ахил е на работното си място, готви се за световното по футбол и преминава през процес на адаптация, твърди ветеринарната лекарка на котките в Ермитажа Анна Кондратиева.

Котката оракул е избрана като най-стресоустойчива сред пухкавите сътрудници на Ермитажа. Предполага се, че заради вродената си глухота има изострена интуиция.

Ахил недочува и затова се опитвам да уловя емоциите му. Много хора му обръщат внимание, сега той е истинска знаменитост като Леонардо ди Каприо, казва фотографът Юрий Молодковец.

Ахил живее в Ермитажа от рождението си. Той е любимец на посетителите и в момента е на диета заради прекаленото количество храна от тях.

 

- реклама -
Flashlight gif 640×90