котка

Котка започна работа в британската хазна

Котка на работа

Отрядът мишеловци на „Уайтхол“ се увеличи с още един член. От днес черният котарак Гладстон ще е официалният отговорник за борбата с вредители на британското финансово министерство.

Също като другите двама мъркащи служители на британското правителство – Лари, който отговаря за „Даунинг стрийт“ 10 и Палмърстън, чиято територия е външното министерство, Гладстон е бивша улична котка, взета от приют.

Той получава длъжността още през юни, но заради трусовете в британския кабинет, референдумът и назначаването на поста премиер на Тереза Мей. Така, че котаракът е започвал работа през юли, пише изданието „Бъзфийд“.

Решението за взимане на работа на Гладстон, кръстен на бившия премиер и финансов министър Уилям Гладстон, взима бившият секретар на хазната Джон Кингман. Така ведомството ще се справи с нарастващия проблем с мишките в сградата.

Според служители на министерството, въпреки че гризачите от отдавна са проблем, то в последно време те са станали все по-нахални дори и през деня, когато коридорите на сградата са пълни с хора.

Как прекарва работното си време Гладстон?

Първите си няколко седмици Гладстон е прекарал в един от офисите на министерството. Там се разхождал между компютрите на служителите, подремвал е и е съзерцавал Лондон през прозореца. Няма информация да е заловил мишка или плъх.

Котаракът няма да получава заплата, но пък ще бъде хранен подобаващо.

- реклама -