Кирил Котев
Снимка: bfunion.bg

Кирил Котев е новият технически директор на БФС

Кирил Котев е новият технически директор на БФС, съобщи сайтът на централата. На тази позиция той наследява новоизбрания президент Георги Иванов.

Котев ще бъде пряко отговорен за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас.

„Благодаря на президента на Българския футболен съюз, г-н Георги Иванов, за поканата да се присъединя към екипа му и да заема такава отговорна позиция. Всички заедно ще работим усилено за бъдещето на българския футбол”, заяви бившият защитник, който бе част от националния отбор на България на Евро 2004.

Кирил Котев е роден на 18 април 1982 г. в Пловдив. Като играч е двукратен шампион на България – през 2004 г. с Локомотив Пловдив и през 2008 г. с ЦСКА. С червените печели и Купата на България през 2006 г. През 2015 г. той триумфира в турнира и с екипа на Черно море.

След края на активната си кариера Котев беше главен селекционер и спортен директор на ЦСКА 1948. Той работи в клуба в периода 2018-2024 г. През това време отборът влезе в елита, след което взе бронзовите медали в първенството. Освен това ЦСКА 1948 игра и финал за Купата на България.

- реклама -