Ахил

Котаракът оракул Ахил си намери дом и семейство (СНИМКИ)

Котаракът оракул Ахил, който правеше точни предсказания за изхода на мачовете от Световното по футбол в Русия, си намери приемно семейство в дома на ветеринарката Ана Кондратиева, съобщава ТАСС.

 

Досега Ахил живееше в Ермитажа в компанията на други музейни котки. Управата получи 37 предложения за осиновяване на Ахил. В тях кандидатите гарантираха, че ще се грижат добре за котарака и няма да препятстват социалните му дейности – посещение на болници и общуване с болни деца.

Но офертата на Ана Кондратиева се оказала най-подходяща за Ахил. Тя е ветеринар, който се грижи от години за всички музейни котки, които ловят мишки в престижната галерия. Кондратиева отдавна полага медицински грижи за здравето на Ахил. Тя беше и сред организаторите на предсказанията за Световното по футбол в Русия.

Белоснежният синеок оракул предрече осем мача от шампионата по футбол – седем, които се състояха в Санкт Петербург и срещата на откриването в Москва. В първите 4 мача той безпогрешно отгатна победителите.

Ахил беше признат за един от най-добрите гадатели на Световното, но след това предсказанията му започнаха да не се сбъдват. Но това не попречи симпатичното животно да стане едно от най-обичаните в Русия и сред потребителите на интернет.

- реклама -
Flashlight gif 640×90