Джейсън Момоа

Костюмът на Джейсън Момоа за Оскарите е последното творение на покойния Лагерфелд

Розовият костюм, с който Джейсън Момоа дефилира на тазгодишните награди „Оскар“ преди седмица, се оказа последното творение, излязло от ръцете на покойния Карл Лагерфелд.

Всичко започнало от един ластик за коса

Фризьорка подарила на снимачната площадка на Момоа въпросния ластик от кадифе. „Когато го видях си казах – уау, много е красив. Трябва да си направя костюм точно от този цвят и материал“, споделя актьорът в кратка документалистика, която разказва за приготовленията му за Оскарите. Тогава Момоа споделил идеята си на своята стилистка, която се обърнала към Fendi, чийто главен дизайнер до смъртта си бе Карл Лагерфелд.

Той и колежката му Силвия Вентури се захванали със задачата и изпратили на екипа на Джейсън Момоа няколко скици с идеи за костюм. След което пристигнали и материалите за изработката. Готовият вече костюм бил изпратен обратно в Рим, за да получи финално одобрение от дизайнерския тандем. Само няколко дни по-късно Лагерфелд си отива.

Стайлингът на Джейсън Момоа бе завършен от бяла кърпичка на черни точки, деликатно втъкната в предния джоб на сакото, верижка с черен череп с камъни и разбира се розовия ластик за коса, който звездата носеше на китката си.

Костюмът от розово кадифе отвътре е подплатен с черен сатен. Изненадващо от Fendi изпратили още един, но в по-ярък цвят, с който актьорът се яви на партито на Venity Fair след церемонията по Оскарите.

Роклята на съпругата на Момоа – Лиза Бонет също е дело на Лагерфелд и е от последната му колекция висша мода за италианския бранд.

- реклама -