Герман Костин хвърля патерици и буйства в съда

Обвиненият в убийството на 5-годишния Никита, чието тяло бе намерено в скъп куфар край Пасерел буйства и замеря съдебния състав с патерици днес. Това се случи по време на съдебното заседание, което бе многократно прекъсвано от Герман Костин.

Не му разрешавали лечение

Костин обясни, че зад решетките не му разрешавали лечение. Наскоро той е прекарал седмица в болницата на затвора, защото обявил гладна стачка и отказвал да приема предписаните му лекарства.
Изпочупил си зъбите защото имал нервно притискане на челюстта, твърди самия обвиняем.
„Не мога да се бръсна, да си държа дясната ръка, не чувствам пръстите на ръцете и краката си, атрофира ми бицепсът и трицепсът на дясната ръка“, викаше Костин от първия ред на съдебната зала, където бе седнал.
Костин
Направените му изследвания показали, че има болки в долните крайници без отоци, както и увреждане на междупрешленните дискове. Лекарите обаче били категорични, че това можело да се лекува и в затвора.

Иска на свобода

В съдебната зала Костин днес се яви с две патерици и превързан крак и ръка. След като му бе отказано освобождаване, мъжът започна отново да буйства.

Според прокуратурата Костин е удушил Никита, за да се освободи от него и майка му Ана. Обвинението доказа, че руснакът имал сложни бизнесотношения с родителите на детето.

Тялото на майката бе окрито в резервата „Перла” край Приморско, само по луксозно бельо. Обвинението обаче няма доказателства срещу руснака за това престъпление, въпреки че е сниман как пътува към морето с Ана и Никита, след което се връща към София само с момченцето. Това става ясно от бензиностанциите, на които Костин е спирал по време на пътя.

източник: 24 часа

- реклама -