Антоанета Костадинова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Антоанета Костадинова остана на крачка от втори медал

Антоанета Костадинова направи ново силно състезание на олимпийските игри в Токио, но остана на крачка от втори медал. Тя завърши четвърта в стрелбата на 25 метра малокалибрен пистолет.  Именно Костадинова донесе единствения медал до момента за България от игрите.

Българката имаше слабо начало във финала, но след това се представи на високо ниво. Така тя влезе в борбата за медалите от последното осмо място. Ключови се оказаха пропуските ѝ в първата серия от пет изстрела, при които тя не улучи нито веднъж. Впоследствие Антоанета Костадинова намери постоянство и със серия от по четири и пет точни изстрела се изкачи в челото.

Антоанета Костадинова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Тя участва в престрелка с китайката Сяо Дзяжуйсуан за влизане в тройката, но един точен изстрел по-малко я остави на четвъртото място.

„Много ми се искаше да вляза във финала – това беше основната ми цел и я постигнах. Това не е моят финал, не и при тези правила, защото тук е въпрос на късмет. Безкрайно съм щастлива, защото станах четвърта след слабата първа стрелба. Не знам как успях да се събера“, каза Костадинова пред БНТ.

Антоанета Костадинова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

„Да спрем с надеждите – това е, което никога не съм искала да има към мен. Ако съм подготвена, нещата стават. Излишното напрежение пречи“, добави тя.

Златото взе рускинята Виталина Бацарашкина. Тя стана първата в историята на стрелбата с две олимпийски титли от едни игри. Бацарашкина стъпи на върха след престрелка с южнокорейката Ким Минюн.

- реклама -