Костадинов: До края на месеца правителството приключва

„Правителството и парламента фалира идейно и като компетенции. Единственото решение е разпускане на парламента, оставка на правителството и нови избори. До края на месеца правителството приключва. Дори да си купят още депутати, те ще зависят много от тях. Този парламент се изчерпа“. Това заяви в „Твоят ден“ по NOVA NEWS лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов

Той коментира и скандалите в ИТН. „Погнусен съм от настоящата политическа ситуация. Виждаме дъно на дъната. И друг път е имало покупко-продажба на депутати, но тази коалиция започна с големи обещания, искаше да наложи нов морал. Новият ГЕРБ смения стария. Ние нищо не обещаваме, а показваме“, посочи той.

По думите му който подкрепи ДПС си подписва смъртната присъда. „Не можем да подкрепим бюджет, който задълбочава задлъжнелостта на България. Ако паднат допълнителните 2 млрд. дълг, ще подкрепим бюджета. Няма да го направят, защото не им излизат сметките. Властта не е лоялна на обществото, а на американското посолство“, коментира Костадинов.

Според него на изборите ще се отиде като на референдум. „Възраждане“ ще спечели изборите и ще изтеглим планът за влизане в еврозоната. С изборите ще се излекува политическата система. Несериозно е да говорим за руски интереси във властта“, смята той.

- реклама -