Проданов Дончева Първанов АБВ-Движение 21 кампания откриване

Костадин Проданов – АБВ: С общи усилия ще извадим България от тресавището

Партията откри предизбоната си кампания под мотото: „Модерните вляво“

С общи усилия ще извадим България от тресавището, в което е затънала„. Това заяви председателят на АБВ Константин Проданов в речта си при официалното откриване на предизборната кампания на коалиция “АБВ- Движение 21”.

АБВ-Движение 21

Тяхната бюлетина е под номер 8 и ще премине под мотото: „Модерните вляво”. Сред участниците в събитието са и част от водачите на листи в София и страната- Кирил Цочев, проф. Халачев, ген. Михо Михов, Марин Киров и др. Румен Петков ще води две листи- в Плевен и в Бургас.

Костадин Проданов

Радвам се, че усещам позитивна енергия и заряд, продължи Проданов. Нека да си кажем къде сме в момента, добави той.

„Пред изминалите 27 г. малка група хора разграби това, което принадлежеше на всички ни-затова казваме: 27 г. стигат и трябва да си върнем това, което ни ограбиха. В нашите листи са хора с достойнство,готови да служат на българския народ-много от тях идват извън политиката, но са пълни с енергия и заряд. На гьонсуратлъка ние противопоставяме компетентност, знания, родолюбие. Ние с Движение 21 сме по-силни заедно, укрепваме така лявото пространство, движим се вече по успешна траектория“.

Татяна Дончева: Коалицията може да бъде ключов фактор в политиката

Все още някои не са прежалили скептицизма и се питат дали добре сме се събрали,заяви и лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. Както попълнихме листите ние на практика сме на трето място- след ГЕРБ и БСП, добави тя. Коалицията може да бъде ключов фактор в българския политически живот, продължи Дончева. Според нея листите са попълнени от опитни, обиграни, но и от млади хора.

АБВ-Движение 21

Знаем с Коста Проданов, че отбор не може да се създаде толкова бързо, но хората се познават по места и сме конкурентен екип. Според нея срещу новата коалиция се води люта битка, но „нямайте никакво съмнение във вашите възможности”, обърна се тя към присъстващите.

„Какво се иска от вас? Спомнете си как тръгна българският футболен отбор през 1994 г., а какво стана? Уважението идва от победата и от това, че излъчваш сила- не допускайте никакви социолози да ви смачкат. Няма как при получени над 200 хил. гласа само преди 3 месеца те да се изпарят. Тръгнете със самочувствието на българите от 1994 г. и знайте, че 200 хил. гласа са в ръцете ни, а Бойко Борисов и Корнелия Нинова ще изглеждат след това като дилетанти и нещастници“.

Георги Първанов: Да се изправим срещу посредствеността и двуполюсния модел

С приветствие излезе пред колегите си и бившият президент и лидер на АБВ Георги Първанов. В близките 30 дни ще бъдем заедно от всички градове, села и паланки, за да убедим хората и за да ги спечелим за нашата кауза, каза той. И увери, че тук става дума за реална политическа сила, цитирайки данните на Татяна Дончева, че на разположение на тази формация са поне 200 хил. гласа.

Първанов Калфин

Първанов призова да се изправят срещу посредствеността на двуполюсния модел, визирайки ГЕРБ и БСП. Тяхната промяна, обещаваната, той оприличи на принципа: стани, за да седна аз. Според него този двуполюсен политически модел на прехода е вреден.

АБВ-Движение 21

Ние искаме да направим модерната, разумната, работещата промяна, посочи Първанов. Той подчерта, че повечето им кандидати идват директно от гражданското общество, а други влизат в политиката с летяща скорост. Затова формацията може да направи силна парламентарна група, смята Първанов. Имаме идеите, имаме отбора, имаме структурите, само трябва да си свършим работата и на 26 март да се поздравим с голям успех- не само наш, но и на страната, заключи той.

glasove-6

- реклама -