сн. БГНЕС

Костадин Ангелов: За да управляваш България през следващите месеци, трябва да можеш да управляваш пандемията

„Всички мислят, че като минат изборите, пандемията си е отишла. Пандемията още е тук и за да управляваш България в следващите месеци трябва ясно да управляваш пандемията, с ясни решения и планове. Не от телевизора, не с послания, а там в болниците, линейките, РЗИ-тата. С ясни резултати.“ Това заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на пресконференция на ГЕРБ.

„Знам, че ще е много трудно, защото има хора, които не вярват в пандемията и обясняват как няма такава, няма такъв вирус. Лично тези хора се убедиха, че има такъв вирус.“, добави Ангелов.

Той подчерта, че най-добрата организация на изборите е била в ковид секциите.

„Направихме нещо, което беше много трудно и много мудно. Във време, в което имаше много страх, много емоция, с много скачане върху главите на хората. Ние успяхме да ваксинираме всички желаещи членове на СИК. Направихме това, което обещахме.“

Проблемът с ваксините е навсякъде, той е световен, отново подчерта здравният министър.

Шестима премиери информираха ЕК за несправедливото разпределение на ваксините. България получи най-много – 1,300 млн. дози, благодарени на контактите и авторитета на българския премиер Борисов. Видях с очите си как се воюва за България – и на експертно, и на политическо ниво.

Справяме се с третата вълна. Данните го показват, подчерта Ангелов.

 

- реклама -