Костадин Ангелов, туризъм, влизане,

Костадин Ангелов: В България ще се влиза по три начина – с ваксинационен сертификат, отрицателен тест или с документ за преболедуване

Ще пуснем заповед в страната да се влиза по три възможни начина след като удължим извънредната епидемична обстановка.

Това каза проф. Костадин Ангелов на среща с туристическия бранш при премиера в оставка.

По думите му първият начин е с ваксинационен сертификат, вторият начин е влизане с отрицателен PCR тест, влизане с антигенен тест и третият с документ за преболедуване през последните 6 месеца. 

„Това, което искам да кажа, че ние проведохме преди повече от месец и половина среща с вас, на която поехме два ангажимента. Първият беше от началото на месец май най-късно да направим правила за влизане в страната такива, че да бъдат конкурентни на съседните наши държави с оглед са спасим българския туризъм и тази година да имаме един по-добър сезон, който да бъде добре за цялата държава“, допълни министър Ангелов.

„Вторият ангажимент, който поехме към туристическия бранш, беше от началото на месец май да стартираме ваксинацията на всички, които работят в сферата на туризма, които бъдат подадени по списък, който е в Министерство на туризма. Вече стартирахме с представители на област Варна, подготвяме област Бургас. Всички, които са подали заявления да бъдат ваксинирани, ще бъдат ваксинирани от началото на месец май, за да може спокойно да работят в хотелите и по Черноморието, и в страната“, изтъкна още той.

„Всички ангажименти, които поехме към туризма, сме ги изпълнили. Надявам хората, които идват в страната да се чувстват добре и безопасно“, добави министърът.

- реклама -