Костадин Ангелов, ГЕРБ, портфейла, държавата

Костадин Ангелов: Централизирате портфейла на държавата в ръцете на двама души – Петков и Василев

„Централизирате целия портфейл на България в ръцете на двама души. Подписали сте точно обратното за децентрализация и свобода на разпределение на бюджетни средства. Казано с прости думи – всички пари и ресурси ще са съсредоточени на едно място”. Това каза от парламентарната трибуна след гласуването на кабинета депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов.

Днес затвори сергията за продаване на розов захарен памук, каза още той.

„Гласувах против, защото досега говорихте едни много прекрасни пожелания, които бихте искали да се случват в България. Загадка за цялото общество е как ще превърнете тези сладки и купешки приказки в реалност”.

Той посочи, че приоритет, очертан като спешна мярка от Кирил Петков, е преодоляване на COVID кризата, но думата COVID отсъства както в споразумението от над 100 страници, така и в законодателната рамка. COVID кризата отсъства от сектор здравеопазване в подписания от коалиционните партньори документ, отбеляза още Ангелов.

„Създадохте миш-маш, създадохте най-голямата структура, само правителството на Луканов е било с един министър повече от вас.“

Това заяви Екатерина Захариева от парламентарната трибуна.

„Ако беше създадено на принципна основа, с повече контрол и качествено управление, това нямаше да е важно, декларирахте, че правителството няма да е на квотен принцип. Очевидно е раздробяването и прехвърлянето на министерства от едно в друго. Чудно ми е какво ще прави вицепремиерът по ефективно управление, какво ще прави министърът по електронно управление, при положение, че вицепремиерът по ефективно управление ще се занимава с регистрите и каква е причината не всички регистри да са към него“, посочи Захариева.

- реклама -