сн. БГНЕС

Костадин Ангелов: Ще настоявам мерките да останат достатъчно твърди и да има ефективен контрол

Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че ще настоява мерките да останат достатъчно твърди и след 21-ви декември и да има ефективен контрол за спазването им. Той провери организацията и начина на работа на първия в страната временен изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19. Кабинетът се намира пред сградата на РЗИ-София.

Вече е готов алгоритъмът на т.нар. пътна карта на имунизационния процес, която включва логистиката и организацията на кабинетите за ваксинация. В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за ваксинация. Те ще разполагат с всичко необходимо за имунизацията срещу COVID-19.

сн. БГНЕС
Ваксината е доброволна и безплатна. Гражданите могат да се информират от електронни табла за ваксините, ще има къде да седнат, за да изчакат реда си за ваксинация. На място ще има две линейки. Организацията в столицата е направена на достатъчно високо ниво“, каза министър Костадин Ангелов.

Личните лекари настояват да продължат да въвеждат данните за ваксинацията както е било досега, уточни Ангелов. И добави, че „Информационно обслужване“ ще взима автоматично информацията за ваксинациите срещу COVID-19 и ще създава отделна база данни.

- реклама -