служители

Костадин Ангелов отхвърли предложението на министър Николова за ресторантите

„Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно. Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни“. Това написа във фейсбук профила си министърът на здравеопазването Костадин Ангелов във връзка с предложението на министърът на туризма Марияна Николова ресторантите в хотелите да работят до 00:30 ч. на Нова година.

МЗ е получило официалното становище на Министерството на туризма.

„В конкретния случай аспектите, в които може да се разгледа тази молба, са два:

-Формален и

-Морален

Формалният – в сила е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване. Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана“.

„Моралният аспект е по-сложен. Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно.

Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни. С последните думи споделям своето лично мнение“, пише още министърът на здравеопазването.

- реклама -