Ангелов Ангелов, коронавирус, КПП-та, мерки
сн. БГНЕС

Костадин Ангелов: Където се налага ще затваряме училища и детски градини

В Кюстендил се извършва ваксинация с 4 екипа от София. Имаме готовност на всяко от двете места да бъдат ваксинирани по 300 човека. Ситуацията в страната е сериозна, на няколко места има сериозен натиск върху лечебните заведения. Предприети са всички организационни действия. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който посети Кюстендил.

Той обясни, че ще се насочи по-голямо количество ваксини към местата с по-голяма заболеваемост.

Относно преминаване към обучение в електронна среда проф. Ангелов поясни, че в страната ситуацията е различна. „Там, където това се налага, то ще бъде приложено. Включително за учениците от 5 клас нагоре. Където се налага и за детските градини и малките класове”, добави той.

Притеснени сме за всички наши сънародници, които се завръщат от Африка, посочи Ангелов, визирайки Занзибар – страната, която нашумя изключително много през последните седмици сред българските туристи.

Ще предприемем всичко необходимо, включително и въвеждане на карантина за завръщащите се, съобщи Ангелов.

„Нека не си мислят хората, че пандемията е отминала, появяват се нови и нови варианти. В България над 70% от пробите са положителни за новия британски вариант. Имаме притеснения за всички България, които се връщат от Африка. Ще предприемем всичко, което е необходимо, включително и карантина на завръщащите се“, каза още той.

„Изборите ще преминат на датата определена от президента“, каза още министър Ангелов. 

- реклама -