Костадин Ангелов, Стойчо Кацаров, пандемия, болница, коронавирус
Снимка: бТВ

Костадин Ангелов: Изследването за Ковид-19 на Никола Минчев дали не е направено преди КСНС?

проф. Костадин Ангелов, Фейсбук:

“ Виждам тестовете на двама от участниците в КСНС – Никола Минчев и Десислава Атанасова.

Консултативният съвет приключи около 19:30-19:40 часа.
Новината за положителния тест на председателя на НС беше съобщена първо от сайта на НОВА ТВ в 21:24 часа.
На база тези факти, можем да установим, че пробата на г-н Минчев е взета около 20:00ч.,а резултатът е бил готов около 21:20ч.
От снимката, публикувана от Никола Минчев виждаме, че тестът му е по метода – PCR. Или за готова проба за час и двайсет минути – услугата е експресен PCR.
И сега става интересно.
Най-късният възможен час за пробовземане в София за това изследване с тази услуга е 19:00ч.
Любопитни са следните въпроси:
1. Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 мин.? (При Десислава Атанасова лабораторията е ясна, при Никола Минчев остава загадка)
2. Кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването посред нощ, извън работно време?(При снимката на Десислава Атанасова се виждат имената на лекар, при тази на Никола Минчев липсва, а това прави изследването невалидно)
3. Направено ли е изследването на Никола Минчев преди КСНС и проявявал ли е симптоми на COVID-19 още преди Консултативния съвет?
Ще използвам и възможността да отправя един съвет към г-н Минчев: Свиквайте с този интерес към Вас. Това е нормално. Той няма други цели, освен една-как е председателят на Народното събрание и спазил ли е правилата, както всички български граждани.
И всичко това, защото от изследването, което е качил Никола Минчев, не става ясно, че принадлежи на него- липсват имена, ЕГН, инициали или някой от нормалните атрибути за това изследване.“

- реклама -